Planopzet

  Ronduit Utrecht bestaat uit 32 royale herenhuizen en 8 appartementen. De duurzame woningen zijn flexibel en gevarieerd. Met het annex-concept worden wonen, werken en zorgen moeiteloos onder één dak samengebracht. Het hoogteverschil is benut voor een half verdiepte garage met bergingen en parkeerplaatsen.

  Aan de binnenzijde ontstaat een groene oase. Daaraan liggen de royale privétuinen en terrassen. Vier afsluitbare poorten bieden toegang tot de hof. Iedere woning krijgt daaraan een prettige tweede entree.

  Maquette

  Voor een nog betere indruk van het ontwerp is een maquette gemaakt. Deze is op het kantoor van Beumer Garantiemakelaars in de Meern te bewonderen.

   Smaakvolle variatie

   De diversiteit in architectuur is groot. Ook van binnen. Geen woning is hetzelfde. De eigentijdse interpretatie van typisch Utrechtse stijliconen geeft het ontwerp een uniek, Ronduit Utrechts, karakter.

   De verschillende gebouwen zijn in samenhang ontworpen. Een bijzonder palet aan baksteen- en kozijnkleuren, de terugkerende lichte kaders, de plint en de stoep zorgen voor een gevarieerde samenhang.

    Groen hart

    In de carré biedt de iets verhoogde hof, een uitnodigende en speels glooiende binnentuin. Een oase van rust, waar je onder een boom, op het gras of op de zitrand kan genieten en kinderen veilig kunnen spelen. Bijvoorbeeld met de waterpomp. Wat is er leuker dan water dat beweegt en takjes meeneemt in de stroom?

     Duurzame verbinding

     In Ronduit Utrecht wordt gewoond, gewerkt, gezorgd, gespeeld en gedeeld. De functiemenging zorgt voor levendigheid. De flexibiliteit vergroot ook de mogelijkheid om in te spelen op veranderingen. De woningen kunnen met de levensloop van bewoners meebewegen.

     De hof is een aangename plek voor spontane ontmoetingen. Erfscheidingen zijn voorzien van rijke vaste-plantenborders en hagen. Zo vormen groen en bebouwing een eenheid en ontstaat een thuis, waaraan bewoners zich duurzaam verbinden.

     Elke woning heeft een energieprestatiecoëfficiënt van -0,1 of lager en biedt een optimaal evenwicht tussen wooncomfort en woonlasten. De woningen worden op duurzame wijze verwarmd en van warm tapwater voorzien. Zonder gas en stadsverwarming. Tevens kunnen in de garage laadpalen voor elektrische auto’s worden geplaatst.

      Stenen tattoo

      Kunst draagt letterlijk een steentje bij aan Ronduit Utrecht. In klinkend baksteen brengt het een ode aan de plek, het gebied, het gebouw en de kunst.

      Voor de figuratie worden speciale bakstenen vervaardigd. Als tattoo in de keramische huid wordt een schrift aangebracht, die in verschillende richtingen kan worden gelezen.