Planopzet

Vlakbij de Daphne Schippersbrug en de Utrechtse binnenstad zullen, te midden van groen, 32 royale herenhuizen en 8 appartementen worden gebouwd. De woningen kenmerken zich door optimale flexibiliteit. Wonen, werken en zorgen kunnen moeiteloos onder één dak worden samengebracht.

De Hof

DELVA Landscape Architects ontwierp een omsloten hof met glooiingen in het maaiveld. Door het hoogteverschil te benutten voor bergingen en parkeerplaatsen ontstaat er ruimte voor privétuinen en -terrassen aan een groene oase. Vier poorten bieden toegang tot de hof. Iedere woning krijgt daaraan een volwaardige tweede entree.

De Hof

Opgetild in de carré ligt de hof met fijne plekken, die activiteiten uitlokken en faciliteren. Waar je rustig een boek kunt lezen, kan tuinieren, met vrienden kan barbecueën of fijn met je kinderen kunt spelen. Zo maakt de hof onlosmakelijk deel uit van het leefklimaat van de bewoners.

Architectuur

Een fraai in het oog springend kenmerk is de diversiteit in architectuur van FARO Architecten. De eigentijdse interpretatie van typisch Utrechtse stijliconen geeft het ontwerp een uniek, ronduit Utrechts, karakter.

Architectuur

De verschillende gebouwen zijn in samenhang ontworpen. Een op elkaar afgestemd palet aan baksteenkleuren, de kozijnkleuren, de steeds terugkerende lichte kaders, de plint en de verbindende Delftse stoep zorgen voor een gevarieerde samenhang.

Kunst

Kunst van Martijn Sandberg draagt letterlijk een steentje bij. Een 'Steyn voor Leeuwesteyn' wordt geïntegreerd in de wanden van de poorten, die aan iedere zijde uitnodigen en toegang verschaffen tot de hof.

Duurzaamheid

Het ontwerp staat voor een zo hoog mogelijke kwaliteit met een zo laag mogelijke milieubelasting. De woningen zijn energie producerend. Ook de flexibiliteit draagt bij aan de duurzaamheid. Het annexconcept maakt het mogelijk dat in de woningen wordt gewoond, gewerkt, gezorgd en gedeeld.