Stelt u zich eens voor; straks loopt u vanuit uw huis via het Oeverpark naar het Amsterdam-Rijnkanaal. Er vaart een imposant schip langs. Op de dijk doen hardlopers hun warming-up. De ochtendmist lost langzaam op, het is nog vroeg. De skyline wijst de weg naar het centrum. De stad ontwaakt. Eerste fietsers rijden over de Dafne Schippersbrug. U geniet van de weidsheid en van de dynamiek op afstand. Ronduit Utrecht is uw thuis.

  Perfecte ligging

  Leeuwesteyn ligt tussen Leidsche Rijn Centrum, de Leidsche Rijn, het Amsterdam-Rijnkanaal en het Willem-Alexanderpark op de landtunnel van de A2. Het is de laatste grote bouwlocatie van Leidsche Rijn.

  Ronduit Utrecht ligt centraal in Leeuwesteyn. In het Oeverpark, vlakbij de Dafne Schippersbrug. De Tweede Muntmeesterslaan vormt de centrale ontsluitingsroute. De paden rondom zijn autovrij. De groene omgeving ligt lager, heeft spannende niveauverschillen en een aangename verblijfskwaliteit.

   Groene wijk

   Leeuwesteyn is uitstekend bereikbaar met de auto en het open- baar vervoer. Grenzend aan Leidsche Rijn Centrum met winkels, restaurants, terrasjes en een bioscoop. Over de Dafne Schippersbrug fietst u zo naar Oog in Al en naar het centrum van Utrecht. Ook speel- en, sportvoorziening zijn in ruime mate in de directe omgeving aanwezig.

   In Leeuwesteyn maakt de stad de sprong over het Amsterdam- Rijnkanaal en vermengt ze zich met het groene karakter van Leidsche Rijn. Leeuwesteyn zal uitgroeien tot een aangename Utrechtse stadswijk met circa 1000 woningen en een eigen basisschool met naschoolse opvang. Het wordt een duurzame wijk, waarin het groen diep doordringt.